Albin Kurti dhe Vjosa Osmani në fushatë elektorale me një listë

vjosa me albinin

Në prag të zgjedhjeve të parakohshme të Kosovës, Kryetari i Lëvizjes Vetëvendosje Albin Kurti dhe ish-kandidati i Lidhjes Demokratike të Kosovës për Kryeministër të vendit, Vjosa Osmani, tashmë në një lëvizje të re politike, nënshkroi të enjten një marrëveshje.

“Ne do të jemi në të njëjtën listë për të njëjtat synime. Ne kemi bërë një marrëveshje mbi parimet dhe qëllimet politike që sapo kemi nënshkruar, ”shpjegoi Albin Kurti.

Kurti më tej njoftoi se ai dhe Vjosa Osmani do të garojnë së bashku në fushatën zgjedhore dhe lista e plotë e kandidatëve do të dorëzohet më 16 janar.

“2020 e ka bërë të qartë se Kosova ka nevojë për një kryeministër të ri por edhe një president të ri,” tha Albin Kurti, duke theksuar se Presidentja e përkohshme e Kosovës ka kryer detyrat dhe përgjegjësitë e saj në dinjitet të plotë.

Në fjalën e tij, udhëheqësi i Lëvizjes Vetëvendosje shprehu gatishmërinë e tij për të shërbyer me përulësi për lirinë dhe barazinë e qytetarëve të Kosovës si dhe për përparimin dhe suksesin e vendit.

Ushtruesja e Detyrës së Presidentit të Kosovës, Vjosa Osmani theksoi se vullneti i përbashkët i bashkëpunimit është t’i japë politikës së Kosovës një frymë të re, e cila synon të luftojë kapjen e shtetit, padrejtësinë dhe pabarazinë dhe angazhimin për rimëkëmbje, mirëqenie dhe dinjitet, siç shprehet vendosmërinë që Kurti do të jetë kryeministri i ardhshëm.

“Ne jemi të vendosur për një Kosovë ku të gjithë mund të sigurojnë një jetë dinjitoze. Kjo jo vetëm që është e mundur, por edhe e përshtatshme me arritjen e këtij partneriteti, ku Kurti do të jetë kryeministri i vendit tonë”, tha ajo.

Lexo me shume: https://www.botasot.al/

Spread the love

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *