Biden heq ndalimin e epokës së Trump që bllokon imigracionin legal në SH.B.A.

biden anullon trump per vizat

Trump kishte ndaluar lëshimin e kartave jeshile deri në fund të vitit 2020 në emër të mbrojtjes së tregut të punës të shkatërruar nga koronavirusët.

SAN DIEGO – Presidenti Joe Biden të Mërkurën hoqi një ngrirje të kartave jeshile të lëshuar nga paraardhësi i tij gjatë pandemisë që avokatët thanë se po bllokonte imigracionin më të ligjshëm në Shtetet e Bashkuara.

Ish Presidenti Donald Trump pranverën e kaluar ndaloi lëshimin e kartave jeshile deri në fund të vitit 2020 në emër të mbrojtjes së tregut të punës të shkatërruar nga koronavirus

Trump më 31 dhjetor i zgjati ato urdhra deri në fund të marsit.

Trump i kishte konsideruar emigrantët një “rrezik për tregun e punës në SHBA” dhe bllokoi hyrjen e tyre në Shtetet e Bashkuara

Biden deklaroi në deklaratën e tij të mërkurën se mbyllja e derës për emigrantët e ligjshëm “nuk përparon interesat e Shteteve të Bashkuara”.

“Përkundrazi, ajo dëmton Shtetet e Bashkuara, duke përfshirë parandalimin e anëtarëve të caktuar të familjes së qytetarëve të Shteteve të Bashkuara dhe banorëve të ligjshëm të përhershëm që të bashkohen me familjet e tyre këtu. Ai gjithashtu dëmton industritë në Shtetet e Bashkuara që përdorin talentet nga e gjithë bota, “deklaroi Biden në shpalljen e tij.

Shumica e vizave të emigrantëve u bllokuan nga urdhrat, sipas avokatëve të imigracionit.

Rreth 120,000 viza preferenciale të bazuara në familje u humbën kryesisht për shkak të ngrirjes së lidhur me pandeminë në vitin buxhetor 2020, sipas Shoqatës Amerikane të Avokatëve të Emigrantëve. Emigrantët nuk mund të sjellin anëtarët e familjes nëse nuk ishin shtetas të Sh.B.A-së që aplikonin për viza për bashkëshortët e tyre ose fëmijët nën moshën 21 vjeç.

Gjithashtu ndaloi hyrjen e emigrantëve me viza të punësuara përveç nëse ata konsideroheshin të dobishëm për interesin kombëtar siç janë profesionistët e kujdesit shëndetësor.

Dhe u përplas derën mijëra fituesve të lotarive të vizave të cilët u zgjodhën rastësisht nga një grup prej rreth 14 milion aplikantësh për t’u dhënë kartona jeshile që do t’i linin të jetonin përgjithmonë në Shtetet e Bashkuara.

Vizat e bllokuara shtojnë një prapambetje në rritje që ka arritur në 437,000 vetëm për vizat me bazë familjare, tha avokati i imigracionit në Kaliforni Curtis Morrison, i cili përfaqësonte mijëra njerëz të bllokuar nga ngrirja.

Lexo me shume: botasot.al

Spread the love

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.