Covid-19: Bllokimi i Irlandës per shkak te Covid-19, mund të zgjatet deri në Maj

irlande covid 19

Kufizime të rrepta per shkak te Covid-19 mund të qëndrojnë në fuqi në Republikën e Irlandës deri në fillim të majit, ka rekomanduar kabineti irlandez.

Një rekomandim për të vazhduar kufizimet e Nivelit 5 nuk është finalizuar, me komisionin që ka të ngjarë të takohet përsëri të hënën, raporton RTÉ.

Të Enjten, Ekzekutivi i NI konfirmoi se kufizimet do të shtriheshin në Irlandën e Veriut deri në 1 Prill.

Një tjetër 47 vdekje të lidhura me koronavirusin dhe 901 raste të reja u regjistruan në Republikën e Irlandës, duke e çuar numrin e përgjithshëm të vdekjeve të vendit në 4,082.

Plani për kthimin e fëmijëve të vegjël, të moshuarve, klasës së parë dhe klasës së dytë plus Lënia e studentëve të Certifikatës në klasë në fillim të Marsit ishte ende në proces, dëgjoi komiteti Covid-19 i kabinetit.

Ka të ngjarë të pasohet nga një hendek prej dy deri tre javësh para se klasat e tjera të kthehen, sipas RTÉ.

Vendimi përfundimtar për shkollat ​​pritet të merret të martën.

Më parë këtë javë u konfirmua se nxënësit irlandezë që përgatiteshin të largoheshin nga shkolla e mesme do të kenë mundësinë e një notë të llogaritur ose të një provimi me shkrim, një veprim Ministri i Arsimit Norma Foley TD tha se do t’u jepte studentëve “qartësi dhe zgjedhje”.

Të Mërkurën Kabineti Irlandez ka nënshkruar gjithashtu legjislacionin për të futur karantinë e detyrueshme të hotelit për disa udhëtarë që vijnë në vend.

Lexo me shume: botasot.al

Spread the love

Similar Posts