“Defender Europe 21”/ Meta: Forcat tona të Armatosura kanë treguar profesionalizëm dhe gatishmëri


Presidenti i Republikës, Ilir Meta, njëkohësisht Komandant i Përgjithshëm i Forcave të Armatosura të Shqipërisë, mori pjesë dhe përshëndeti veprimtarinë “Dita e Hapur në Tiranë”, që u zhvillua në kuadër të stërvitjes së përbashkët të NATO-s, “Defender Europe 21”.

d9226518-9eab-4f6f-98dd-135fce83c86a

Duke iu drejtuar dhe përshëndetur autoritetet e larta ushtarake dhe civile, shqiptare dhe të huaja të pranishëm, komandantëve dhe trupave ushtarake pjesëmarrësve në stërvitjen shumëkombëshe, Presidenti i Republikës u shpreh:

Është kënaqësi e veçantë të jemi sot së bashku në këtë Shesh, që mban emrin e Shenjtores së madhe shqiptare ”Nënë Tereza”, për të demonstruar aftësitë dhe kapacitetet ushtarake të stërvitjes më të madhe me trupa organizuar dhe zhvilluar ndonjë herë në vendin tonë dhe Ballkan, në shërbim ruajtjes së paqes dhe sigurisë në rajon e më gjerë.

Operacionet trajnuese në det, ajër dhe tokë kanë qënë të suksesshme dhe kanë realizuar të gjithë objektivat e planifikuara deri më tani duke spikatur veçanërisht në bashkëpunimin dhe ndërveprueshmërinë midis trupave.

Vlerësoj lart nismën, organizimin dhe zhvillimin e kësaj stërvitjeje të rëndësishme në vendin tonë. Mbështetja dhe shkëmbimi i eksperiencës mes Forcave tona të Armatosura dhe forcave të Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe vendeve të tjera aleate dhe mike do të shërbejë për rritjen e aftësive dhe kapaciteteve tona të mbrojtjes në të ardhmen.

Jam i lumtur që pushteti lokal dhe popullsia e zonave të përfshira brenda rajoneve të zhvillimit të stërvitjeve kanë shpalosur dhe një herë mikpritjen dhe bujarinë tonë tradicionale.

Kam bindje e besim të plotë se dhe pjesa e mbetur e finalizimit të kësaj stërvitjeje të madhe me trupa do të vazhdojë të jetë e suksesshme me angazhim të plotë të të gjithë aktorëve në arritjen e objektivave të përbashkëta.

Shpreh falënderimet më të përzemërta për kontributin dhe mbështetjen e SHBA dhe vendeve tjera aleate dhe partnere që zgjodhën vendin tonë si vend pritës, për organizimin dhe zhvillimin e kësaj stërvitje tepër të rëndësishme.

Si vend anëtar i NATO-s, ne ndjehemi të vlerësuar për këtë fakt. Sikundër kam theksuar dhe në hapje të kësaj stërvitjeje, NATO është aleanca më e madhe e lirisë dhe besimi i popullit shqiptar dhe mbështetja ndaj saj është unanime, ashtu sikundër edhe vokacioni ynë europian.

Përgëzoj Forcat tona të Armatosura për angazhimin dhe profesionalizmin e treguar dhe i inkurajoj për të vazhduar me përgjegjshmëri në drejtim të rritjes së aftësive trajnuese dhe kapaciteteve operacionale për të qenë gjithmonë të gatshëm dhe në përgjigje të situatave dhe detyrave, që burojnë nga Kushtetuta e Republikës së Shqipërisë, si edhe të angazhimeve në kuadër të NATO-s”, – u shpreh Presidenti Meta.

Më pas, Kreu i Shtetit së bashku me personalitetet e tjera të pranishme në këtë aktivitet, ndoqi demonstrimet e kryera nga trupat ushtarake të pranishëm në “Ditën e Hapur në Tiranë”, vizitoi stendat informuese dhe mjetet ushtarake të vendosura në Sheshin “Nënë Tereza”, si dhe bashkëbisedoi me burrat dhe gratë në uniformë, pjesëmarrëse në Stërvitjen e përbashkët “Defender Europe 21”.

© Panorama.al Burimi informacionit @Panorama.al: Lexo me shume: www.botasot.al

Spread the love

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.