Fushata Zgjedhore për Zgjedhjet e 14 Shkurtit në Kosovë Fillon Sot

zgjedhjet ne kosove

Fushata elektorale për zgjedhjet e parakohshme të përgjithshme të 14 shkurt 2021, në Republikën e Kosovës, fillon zyrtarisht këtë të Mërkurë dhe do të vazhdojë deri më 12 Shkurt.

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ) në Kosovë ka vërtetuar listën përfundimtare të votuesve, ku zgjedhjet e 14 shkurtit 1.794,862 qytetarë kanë të drejtë të votojnë.

Ka 143,006 votues më pak në këto zgjedhje sesa në zgjedhjet e 6 tetorit 2019 dhe kjo ka ndodhur që kur listat u pastruan nga personat e vdekur dhe ata me dokumente të UNMIK-ut.

Lista përfshin mbi 102,000 votues nga diaspora, të cilët janë verifikuar ditët e fundit. Qytetarët që janë regjistruar me sukses si votues jashtë vendit, pasi plotësojnë kriteret ligjore, do të mund të votojnë me postë duke filluar nga 2 deri më 12 Shkurt për zgjedhjet e parakohshme të 14 Shkurtit.

Ndërkohë, identifikimi i personave të infektuar me koronavirus do të fillojë sot, 2 shkurt, nga KQZ-ja dhe do të zgjasë deri më 11 shkurt. KQZ-ja do të dërgojë ekipe të lëvizshme te personat që shprehin gatishmërinë e tyre për të votuar në adresat e tyre.

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve, Këshilli Gjyqësor i Kosovës, Prokuroria, Policia dhe Paneli Zgjedhor për Ankesa dhe Ankesa tashmë janë angazhuar në procesin zgjedhor.

KQZ, e cila është institucioni përgjegjës për organizimin e zgjedhjeve në të gjithë territorin e Kosovës, konsideron se janë arritur kapacitete të mjaftueshme për të mbikëqyrur dhe organizuar vetë procesin zgjedhor.

Lexo me shume: www.botasot.al

Spread the love

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.