Gjykata e Lartë konfiskon pasuritë e ish Prokurorit të Përgjithshëm

krye prokurori llalla

Gjykata e Lartë ka vendosur të hënën për të konfiskuar e pasurive te ish-Prokurorit të Përgjithshëm, Adriatik Llalla, i cili u akuzua për fshehjen e pasurive të tij.

Media lokale raporton se administratori Erion Ricku u urdhërua nga Prokuroria Speciale kundër Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit (SPAK) për të menaxhuar pasuritë e tij për sa kohë që ato konfiskohen.

SPAK kishte regjistruar procedurën e pronës kundër pasurive në pronësi të Adriatik Llalla. Në vendimin e Gjykatës Speciale kundër Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit (GJKKO) të datës 23 nëntor 2020, thuhet se “prona objekt konfiskimi, është në pronësi të shtetasit Adriatik Llalla, si subjekt i Ligjit Parandalues ​​dhe ka prova konkrete se është pronë e pajustifikuar, pasi krahasimi i vlerës së saj me të ardhurat e fituara në mënyrë të ligjshme, rezulton se kjo vlerë nuk korrespondon ndjeshëm me nivelin e të ardhurave dhe fitimet e realizuara në mënyrë të ligjshme nga shtetasi Adriatik Llalla dhe gruaja e tij ”.

Lexo me shume: botasot.al

Spread the love

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *