“I dashur Fra! Shpresoj të të ketë lëshuar dhimbja e veshit”/ Udhëtimet e ish-ministrit Beqaj me biznesmenin e Sterilizimit, si u vendos koncesioni

Ndërsa roli i zv/ministrit të Shëndetësisë, Klodian Rjepaj, del i provuar nga SPAK si një nga zyrtarët që ka mbajtur lidhje të afërta me biznesmenin Ilir Rrapaj, kjo e konfirmuar edhe nga miqësia e tyre shkollore, cili është roli i ministrit të kohës të Shëndetësisë, Ilir Beqaj në koncesionin e sterilizimit?

Për momentin Beqaj është në hetim nga SPAK, por nuk është marrë i pandehur lidhur mbi koncesionin e Sterilizimit, por që figuron se ka bërë disa udhëtime jashtë vendit me ata që konsiderohen si personazhet kryesorë të koncesionit të Sterilizimit?

Përse duhej ministri i Shëndetësisë të udhëtonte në të njëjtin avion me ata, që më pas do të fitonin koncesionin 100 milionë euro dhe a janë këto udhëtime, prova që tregojnë se koncesioni i Sterilizimit ishte i paracaktuar dhe që mund ta fundosin ish-ministrin e Shëndetësisë, Ilir Beqaj, përpara ligjit?

“Nga këqyrja e sistemit TIMS, për të dhënat e shtetasve Ilir Rrapaj administrator i ‘Investital’, Klodian Rjepaj kryetar i Procedurës së Komisionit të Dhënies së koncesionit, Umbro Staçini administrator i ‘Tecnosanimed’ dhe një nga aktorët kryesor të Koncesionarit ‘SaniService’, Admir Daca administrator i ‘SaniService’ dhe Ilir Beqaj titullar i Autoritetit Kontraktor, del se:

– Shtetasit Ilir Rrapaj, Ilir Beqaj dhe Klodian Rjepaj, kanë hyrë në Shqipëri në pikën e kalimit kufitar Rinas, me linjë ajrore Alitalia- Romë, në datë 15 qershor 2014.

Nga këqyrja e të dhënave në faqen zyrtare të Ministrisë së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, rezulton se kjo periudhë përkon me veprimet përgatitore të Koncesionit”, thuhet në dosje.

Pra, siç shikohet nga ky investigim i SPAK vetëm një muaj pas këtij udhëtimi me drejtuesit e ministrisë së Shëndetësisë, Rrapaj krijon kompaninë që më vonë fitoi koncesionin.

Ndërkohë që fakt është që në këtë kohë, ende nuk kishte dalë urdhri i ministrit për ngritjen e komisionit mbi dhënien e koncesionit. Urdhri do të firmosej nga Beqaj, vetëm një muaj më vonë, ndërsa Rrapaj del se kishte dijeni të plotë mbi këto veprime brenda Ministrisë së Shëndetësisë.

“Vetëm një muaj pas udhëtimit me avion, Rrapaj krijon në Prishtinë shoqërinë ‘Investital’, e cila do të bëhej më pas fituese me 40 përqind e koncesionit.

Kjo kompani u themelua gjithashtu vetëm një muaj përpara se të dilte urdhri i Ministrit të Shëndetësisë ‘Për ngritjen e komisionit të dhënies së koncesionit’ dhe ka pasur vetëm një të punësuar, Ilir Rrapajn”.

Por udhëtimet jashtë Shqipërisë të dy drejtuesve të lartë të dikasterit të Shëndetësisë në prani të pronarëve të ‘SaniService’ vazhduan edhe pasi këta të fundit kishin fituar koncesionin e Sterilizimit, në vitin 2015.

Sipas gjykatës, këto të dhëna duhet të përbënin indicie për hetime të mëtejshme nga SPAK të veprës penale të korrupsionit.

“llir Rrapaj dhe Klodian Rjepaj kanë dalje nga Shqipëria në pikën e kalimit kufitar Rinas, me linjë ajrore Alitalia- Romë, më datë 26 mars 2015.

Kjo periudhë përkon me shpalljen e rinjoftimit të tenderit brenda afatit të dorëzimit të ofertave. Për këtë udhëtim Klodian Rjepaj, ka marrë ‘Autorizim për shërbimin jashtë vendit’.

-Ilir Rrapaj, Umbro Staçini dhe Klodian Rjepaj kanë dalje nga Shqipëria në pikën e kalimit kufitar Rinas, me linjë ajrore Blu Panorama-Peruxhia, më datë 13 Prill 2016.

-llir Rrapaj dhe Klodian Rjepaj kanë dalje nga Shqipëria në pikën e kalimit kufitar Rinas, me linjë ajrore Blu Panorama-Peruxhia, më datë 24 nëntor 2016”.

– Admir Daca, administratori i ‘SaniService sh.p.k’ që fitoi më datë 1 dhjetor 2015 koncesionin objekt hetimi dhe Ilir Beqaj me detyrë Ministër i Shëndetësisë, më datë 25 shtator 2016, kanë dalje nga Shqipëria në pikën e kalimit kufitar Rinas, me linjë ajrore Austrian Airlines-Viena.

– Umbro Staccini, administratori i shoqërive fituese të koncesionit konkretisht ‘Tecnosanimed Sri’ dhe ‘U.Jet Sri’, pjesë e bashkimit të shoqërisë koncesionare ‘SaniService sh.p.k’ dhe Ilir Beqaj me detyrë Ministër i Shëndetësisë, kanë hyrje në Shqipëri në pikën e kalimit kufitar Rinas, me linjë ajrore Alitalia-Romë më datë 23 maj 2017.

Interesant është fakti se nga hetimet e kryera nga SPAK del se drejtuesit e lartë të Shëndetësisë, nuk kishin udhëtuar vetëm me avion me pronarët tashmë të koncesionit të Sterilizimit, por edhe në rrugë tokësore, madje në të njëjtën makinë me pronarët e koncesionit, siç është edhe ky udhëtim i dokumentuar nga sistemi TIMS, në pikën e kalimit kufitar të Morinës.

[embedded content]

“Shtetasi Umbro Staçini, administrator i shoqërive fituese të koncesionit konkretisht ‘Tecnosanimed Srl’ dhe ‘U.Jet Srl’, pjesë e bashkimit të shoqërisë koncesionare ‘SaniService’ sh.p.k dhe shtetasi Klodian Rjepaj, kanë hyrje në Shqipëri në pikën e kalimit kufitar Morinë, me makinën me targa AA 927 OH, në datë 13 Mars 2018 përkatësisht në orën 18:09 dhe 18:10”.

Por ajo çfarë duket të jetë edhe më rënduese për pozitat e Ministrisë së Shëndetësisë së kohës, është se makina e zv/ministrit Klodian Rjepaj, me leje të këtij të fundit ishte vënë në dispozicion të biznesmenit Ilir Rrapaj 1ë fare mirë mund ta përdorte makinën zyrtare të shtetit, për aktivitete që mund të konsiderohen të kundraligjshme, siç ka ndodhur edhe në raste të ngjashme.

“Më datë 5 janar 2022 i është kërkuar informacion Drejtorisë së Përgjithshme të Shërbimeve të Transportit Rrugor mbi dosjen e plotë të automjetit me targë TR 4112 R. Në shkresën e DPSHTRR, rezulton se ky automjet është në pronësinë e Ministrisë së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale.

Nga sa më sipër vërehet se shtetasi Ilir Rrapaj ka hyrje në territorin e Shqipërisë me automjetin me targë TR 4112 R, e cila ka rezultuar se është në pronësinë e Ministrisë së Shëndetësisë. Automjeti TR 4112 R ka qenë në përdorim të Zv/Ministrit Klodian Rjepaj”.

Në lidhje me këto udhëtime, SPAK, thotë se u mor në pyetje edhe shoferi i zv/ministrit të Shëndetësisë, Klodian Rjepaj që pohoi lëvizjet që ishin bërë me automjetin zyrtar të Ministrisë shqiptare të Shëndetësisë në drejtim të Kosovës.

Por të paktën e mira në këtë rast është që shpenzimet e karburantit për këtë udhëtim me makinën e zv/ministrit, i kanë paguar vetë pronarët e koncesionit të ardhshëm të Sterilizimit, duke e shpëtuar kështu buxhetin e shtetit nga një tjetër dëm.

“V. I., ka deklaruar se ka qenë shofer i caktuar me Zv/Ministrin e Shëndetësisë Klodian Rjepaj, me automjetin TR 4112 R.

Ai mban mend se ka qenë në Kosovë me shtetas italianë dhe me një shqiptar, të cilët i ka dërguar tek Universiteti i Prishtinës. Ai çdo lëvizje me automjet e bënte me dijeni dhe pasi t’i thoshte zv/Ministri”.

“Ai po kështu mban mend se janë nisur urgjent dhe se shpenzimet me karburant i kanë kryer ata, pasi e kanë furnizuar automjetin në Kosovë. Ai nuk ka dijeni se çfarë lidhje kishin këta persona me Ministrinë e Shëndetësisë”, thotë më tej dosja hetimore.

Por nëse këto janë vetëm disa të dhëna se si ka funksionuar skema familjare që më pas ka prodhuar koncesionin korruptiv prej 100 milionë euro të Sterilizimit, çfarë është ajo që nuk ka shkuar më pas në këtë PPP?

Përse studimi i fizibilitetit i krijuar nga koncesionarët italianë dhe jo nga ekspertët shqiptarë të shëndetësisë, solli një dëm të tillë për financat e shtetit tonë?

Dhe pse Ministria e Shëndetësisë, nuk mori parasysh një shkresë të përpiluar nga drejtoresha atë kohë e Qendrës Spitalore Universitare ‘Nënë Tereza’, Ogerta Manastirliu, që informonte se në këtë spital kishte 27 autoklava, për sterilizimin e pajisjeve kirurgjikale, por edhe pajisje moderne për të cilat shteti shqiptar po vazhdonte të shlyente një kredi për blerjen e tyre.

Kjo gjë është pasqyruar edhe në një audit të Kontrollit të Lartë të Shtetit të bërë në vitin 2014.

“Në zbatim të ‘Master planit’, për ‘Shërbimin e sterilizimit të përqendruar’ në vitin 2011 janë blerë me ‘kredi’ tërësisht pajisjet përkatëse, moderne, për gjithë QSUT, të cilat aktualisht janë të hapura dhe gjenden në një kat të Spitalit të Urgjencës që njihet si ‘Pavioni i Sterilizimit’, por të pavendosura në punë.

Në përfundim të auditimit konstatohet se QSUT ka në zotërim një kapacitet sterilizues mbi dyfishin e nevojave të saj dhe me kosto maksimale mirëmbajtjeje dhe blerje vegla mjekësore për operacione”, shprehej KLSH.

Por ndërsa Kontrolli i Lartë i Shtetit kishte evidentuar se QSUT ka kapacitete të larta sterilizimi ajo që ndodh më pas është një tjetër hije dyshimi se si qendra e sterilizimit nuk u hap kurrë për qëllime që tashmë janë të dukshme edhe pse drejtoresha e QSUT, njoftoi atë kohë dikasterin e Ministrisë së linjës për këto kapacitete, historia është ajo që pason.

“Lidhur sa më sipër Drejtori i Përgjithshëm znj. Ogerta Manastirliu, ka dërguar shkresën 11 me nr. 1106 prot, datë 27 shkurt 2014, drejtuar Ministrit të Shëndetësisë, me objekt informacion mbi gjendjen e sistemit të repartit të sterilizimit në QSUT, si dhe për marrjen e masave për fillimin e funksionimit të tij.

Ku duke u nisur nga domosdoshmëria për vënien në funksion të Repartit të Sterilizimit Qendror, është bërë edhe një pasqyrë e gjendjes aktuale dhe propozimet për funksionimin në mënyrë të centralizuar të qendrës”, shprehej KLSH.

Por ndërsa QSUT nuk e vendosi në punë qendrën e Sterilizimit deri në vitin 2016, ishte tashmë koncesionari, që përdori të gjitha asetet e sterilizimit të QSUT për të cilat shteti shqiptar vazhdonte të paguante.

Koncesionari në bazë të hetimeve të kryera nga SPAK, rezultoi se ishte regjistruar me një kapital fillestar prej 1 mijë euro dhe e kishte selinë në kryeqytetin e Kosovës, Prishtinë.

“Në dokumentacionin për kapacitetin ligjor të ‘Investital LLC’ rezulton se ky subjekt është regjistruar më datë 17 korrik 2014 në Prishtinë, me kapital 1 000 euro, nga Ilir Rrapaj. Në veprimtarinë e aktivitetit të kësaj kompanie, vërehet se kjo kompani nuk ka objekt të veprimtarisë së saj shërbimin e dezinfektimit të sallave kirurgjikale, apo ndonjë aktivitet tjetër të ngjashëm”, thotë dosja e SPAK.

Po kështu nga hetimet e SPAK, rezultoi se administratorët e ‘SaniService’, kompanisë që fitoi më pas tenderin shumëmiliardësh të sterilizimit, ishin në dijeni të përgatitjes së këtij koncesioni shumë më herët.

“Në dokumentin ‘Autorizim’, nëpërmjet të cilës shoqëria ‘Hygieno s.r.l.’, ka autorizuar shoqërinë ‘Investital s.r.l.’ të jetë distributor ekskluziv për produktet e saj me kompetencë territoriale në Shqipëri, Kosovë, Mal të Zi dhe Maqedoni, mban datën 30 shtator 2014 (Data e shpalljes së njoftimit të kontratës është 13 dhjetor 2015).

Faktet e mësipërme tregojnë qartë se operatorët ekonomikë fitues kanë pasur dijeni të plotë mbi procedurën e dhënies së koncesionit dhe janë përgatitur për të plotësuar dokumentacionin që ata mendonin se do u shërbente përpara se te shpallej njoftimi i kontratës në mënyrë elektronike më datë 13 shkurt 2015 në Agjencinë e Prokurimit Publik.

Personi që ka pasur kontakte të vazhdueshme gjatë gjithë kësaj periudhe me Autoritetin Kontraktor, Ministrinë e Shëndetësisë është Ilir Rrapaj”, thotë dosja.

Por se sa ishte dëmi që mosvënia në punë e repartit të Sterilizimit i shkaktoi buxhetit të shtetit, mjafton të shikojmë përllogaritjen që Kontrolli i Lartë i Shtetit, bëri në atë kohë krahasuar me shërbimet që ofroi koncesionari ‘SaniService’.

Dëme për të cilat KLSH, vërejti se përgjegjësi duhet të mbajnë titullarët e Ministrisë së Shëndetësisë nga viti 2012 deri në vitin 2016, midis tyre edhe ish-ministri i Shëndetësisë, Ilir Beqaj.

“Amortizimi i pajisjeve është në vlerën rreth 6 000 000 lekë. Duke u nisur nga llogaritje të përafërta shpenzimet vjetore për sterilizimin në QSUT do të ishin rreth 96 000 000 lekë.

Çka do të thotë se nëse Reparti i Sterilizimit Qendror të QSUT do të ishte vënë në funksionim me këtë kosto vjetore do të ishin mbuluar të gjitha kërkesat e reparteve të saj duke mos pasur nevojë për shërbimet e të tretëve.

Nga vlerësimi i seteve që janë përdorur nga ‘SaniServis’ dhe çmimeve respektive të tyre, vlerësohet se për vitin 2017 kosto e përdorimit të sterilizimit ishte 558 426 000 lekë dhe për vitin 2018 ishte 398 014 000 lekë.

Veprimet ose mosveprimet e titullarëve për mos vënien në funksion të aseteve të QSUT, në periudhën 2012-2016, kanë shkaktuar dëme për buxhetin e shtetit, të reflektuara në vlerat rreth 460 000 000 lekë për vitin 2017, dhe rreth 302 000 000 lekë për vitin 2018.

Dëme për të cilat sa më sipër mbajnë përgjegjësi titullarët nga viti 2012, si dhe ish-Ministri i Shëndetësisë, Ilir Beqaj”, deklaroi KLSH.

Pra, siç rezulton nga hetimi, kapaciteti i Qendrës së Sterilizimit mbulonte rreth 60 mijë ndërhyrje kirurgjikale në vit, nga 50 mijë të tilla që ishin kryer në 2013.

Në vendimin e gjykatës thuhet që: edhe pse ministri Beqaj ishte në dijeni të investimit të kryer ai nuk mori asnjë masë që ta vinte në punë qendrën e Sterilizimit, pasi e kishte marrë paraprakisht vendimin për dhënien e shërbimit me koncesion.

“Nga analiza e të gjithë provave të para në unitetin e tyre, gjykata çmon se ish-ministri i Shëndetësisë Ilir Beqaj, në bashkëpunim me personin në hetim, Klodian Rjepaj e kishin marrë vendimin e dhënies së shërbimit të sterilizimit me koncesion dhe kishin përzgjedhur paraprakisht se kush do ta fitonte këtë koncesion. Fituesit e paracaktuar ishin Ilir Rrapaj dhe shtetasi italian Umbro Staçini”, thuhet në dosjen hetimore.

Por duke iu kthyer shkresës së drejtuar nga drejtoresha atë kohë e QSUT, Ogerta Manastirliu, ministrit të linjës Ilir Beqaj, ajo që e rëndon edhe më shumë pozitën e këtij të fundit, është moskthimi i përgjigjes.

Ndërsa Manastirliu i shkruante se kapacitetet e sterilizimit në QSUT, ishin të mira dhe mjaftonte që të vihej në punë vetëm Pavioni i Sterilizimit.

“Nga aktet e dosjes rezulton se ish-Ministri i Shëndetësisë ishte në dijeni të faktit që Reparti i Sterilizimit Qendror të QSUT i kishte të gjitha pajisjet e nevojshme moderne, të cilat ishin të papërdorura dhe nevojitej trajnimi i stafit për vënien në funksionim.

Por pavarësisht propozimit për vënien në funksion të Repartit të Sterilizimit Qendror në QSUT, pas verifikimit në sektorin e Arkiv-Protokollit në Ministrinë e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, rezulton se për shkresën nr.1106 prot. datë 17 Shkurt 2014 nuk ka kthim përgjigje sipas shënimeve të gjetura në librin e dorëzimit të shkresave ditore në Ministrinë e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale”.

Po kështu në vendimin prej 348 faqesh evidentohen edhe shkelje ligjore të cilat janë gjetur edhe gjatë negocimit të kontratës koncesionare.

Sipas gjykatës këto shkelje kanë qenë ‘dukshëm në favor të kompanisë së shpallur fituese, në dëm të interesave të shtetit’.

Duke u ndalur te ish-ministri i Shëndetësisë Ilir Beqja, Gjykata arsyeton në vendim se ai ishte në dijeni të konfliktit të interesit mes biznesmenit Ilir Rrapaj dhe ish-zv.ministrit Klodian Rjepaj, por nuk e parandaloi këtë marrëdhënie klienteliste.

Po ashtu Beqaj, ishte edhe në dijeni edhe të përfshirjes së Rrapaj në përgatitjen e studimit të fizibilitetit, dokument që më pas do ta shpallte atë fitues të koncesionit.

Për të provuar këto fakte, hetuesit u ndalën te dy e-maile të dërguara nga Ilir Rrapaj në shkurt dhe mars të vitit 2014.

Përmes këtyre emaileve ai i dërgon zv/ministrit të Shëndetësisë, Klodian Rjepaj, dy studime të universitetit të Peruxhias, që u përfshinë më pas në studimin e fizibilitetit, që sipas SPAK rezulton i falsifikuar.

Madje, Ilir Rrapaj shfaqet i shqetësuar edhe për veshin e mesëm të zv/ministrit, që këto kohë mesa duket nuk ka qenë mirë me shëndet.

“I dashur Fra! Ky është teksti që të paralajmërova, për të cilin Vanesa më shkruante. Hidhi një sy dhe na çoni haber. Shpresoj të të ketë lëshuar sadopak dhimbja e veshit tanimë”, thuhet në e-mailin e Rrapajt për Rjepajn më17 Mars 2014.

Në të njëjtën ditë, zv.ministri Rjepaj ia kalon atë Ilir Beqaj, në e-mailin privat, por edhe zyrtar, çka konfirmon sipas gjykatës së ai ishte në dijeni të njohjes së palëve.

Pikërisht për shkak të konfliktit të padeklaruar të interesit mes Rrapaj dhe Rjepaj, fakt për të cilin ishte në dijeni dhe Ilir Beqaj, Gjykata e Posaçme orienton SPAK të njoftojë ILDKPKI, pasi çmon se kjo shkelje mund të përbëjë shkak për ndërprerjen e kontratës koncesionare.

“Sa më sipër Gjykata çmon se ky vendim duhet t’i komunikohet Inspektoratit të Lartë për Deklarimin dhe Kontrollin e Pasurive dhe Konfliktit të Interesave në përfundim të hetimeve paraprake, me qëllim marrjen e masave për ndjekjen e rrugës ligjore të hetimeve për konstatimin e pavlefshmërisë së Kontratës Koncesionare datë 2 dhjetor 2015 të lidhur midis Ministrisë së Shëndetësisë, përfaqësuar nga Ministri z.Ilir Beqaj dhe shoqërisë Saniservice sh.p.k përfaqësuar nga administratori z.Admir Daca.

Përveç paracaktimit të fituesve dhe përfshirjes së tyre në përgatitjen e studimit të fizibilitetit, Gjykata e Posaçme argumenton në vendim se kostot e procesit të sterilizimit janë fryrë në mënyrë artificiale, për ta prezantuar koncesionin si një procedurë më të favorshme se sa prokurimi publik”, do të shprehej GJKKO.

Duke u ndalur te studimi i fizibilitetit, gjykata çmon se është ulur qëllimisht numri i operacioneve të parashikuara në vit, duke sjellë si pasojë rritjen e çmimeve për secilin nga intensitetet e ndërhyrjeve në pasqyrat financiare.

Gjyqtari ka orientuar po kështu SPAK të hetojë edhe rolin e ish-ministrit të Financave Shkëlqim Cani, pasi sikurse arsyeton ai nuk ka verifikuar të dhënat e studimit të fizibilitetit.

Në nëntor të vitit 2014 Shkëlqim Cani refuzoi të jepte dakordësinë për koncesionin dhe në shkresë theksonte se: ‘nuk ka argumentim të qartë pse dhënia me koncesion është procedurë më e favorshme se sa prokurimi publik’.

Një muaj e gjysmë më vonë, ai e miratoi në parim propozimin për financim, ndonëse sipas gjykatës nuk pati asnjë ndryshim në studimin e fizibilitetit.

“Mbetet e paqartë përgjigja e Ministrisë së Financave lidhur me faktin se ajo e shikon dokumentacionin vetëm nga pikëpamja formale. Nëse kjo e fundit e shikon dokumentacionin vetëm nga pikëpamja formale, a mund të konsiderohet formalisht në rregull një dokument i panënshkruar”, deklaroi GJKKO.

Ish-ministri i Financave, Shkëlqim Cani, në kohën kur u aprovua koncesioni i Sterilizimit, cili u pyet në SPAK për këtë çështje, shpjegoi pozicionin e tij.

Janë këto arsye, për të cilat gjykata çmon se ndaj ish-ministrit të Shëndetësisë, Ilir Beqaj, duhet të nisë një hetim për “Shpërdorim detyre”.

Gjykata çmon se, Prokuroria e Posaçme kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar duhet të ushtrojë ndjekjen penale ndaj z.llir Beqaj me detyrë ish-Ministër i Shëndetësisë. Nga ana e prokurorisë duhet të bëhet një hetim i plotë dhe i gjithanshëm në këtë drejtim, fakt i cili nuk rezulton nga fashikulli hetimor.

Gjykata orienton po kështu SPAK të hetojë edhe pasurinë e ish-ministrit të Shëndetësisë Ilir Beqaj dhe zv/ministrit Klodian Rjepaj, si dhe të zyrtarëve të tjerë të përfshirë në këtë koncesion.

Ndërsa fshikullon prokurorët se kanë qenë dorështrënguar me akuzat e ngritura.

GJKKO vlerëson se ka indicie të mjaftueshme për të hetuar për korrupsion aktiv dhe pasiv si dhe pastrim të produkteve të veprës penale.

“Kjo do te provojë nëse e gjithë veprimtaria e paramenduar kriminale e planifikuar në detaje nga personat nën hetim, është bërë thjesht për shkak të marrëdhënieve të ngushta shoqërore të personit nën hetim Ilir Rapaj me personin në hetim Klodian Rjepaj, si dhe për shkak të njohjeve personale të tij dhe shtetasit italian Umbro Staçini me ish-Ministrin e Shëndetësisë z.Ilir Beqaj, apo është pasojë e përfitimit të parregullt që rrjedh nga korrupsioni i zyrtarëve që kanë marrë pjesë në këtë procedurë”, thotë dosja.

“Për këtë arsye nevojitet një hetim pasuror. Duke pasur parasysh edhe udhëtimet që ish-ministri i Shëndetësisë Ilir Beqaj ka bërë me administratorë të shoqërisë koncesionare ‘SaniService’ në periudha të ndryshme kohore.

Periudhë në të cilën ish-Ministri i Shëndetësisë z.Ilir Beqaj ka pasur kompetenca thelbësore të mbikëqyrjes së Kontratës së Koncesionit”.

Tashmë i mbetet në dorë SPAK dhe hetimeve të thelluara për të parë se cila është përgjegjësia e ish-ministrit të Shëndetësisë, Ilir Beqaj në këtë histori.

Deri këtu, kjo histori nuk tregon asgjë tjetër, por se si shteti dhe financat e tij, janë trajtuar si një çiflig familjar, ku gjithsecili është përpjekur të miklojë tarafin e tij.

Dhe të shkaktojë një dëm që deri më tani nuk i dihet fundi se sa do të jetë kosto.

Për t’u bërë pjesë e grupit “Balkanweb” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. Grupi Balkanweb


Burimi informacionit @BalkanWeb: Lexo me shume ne :bota sot www.botasot.al

Spread the love

Similar Posts