Islanda testoi një javë pune 4-ditore, punonjësit ishin produktivë dhe më të lumtur

17:07 07/07/2021

Islanda i ka dhënë mijëra punëtorëve një javë pune 4-ditore dhe pa përmirësime në mirëqenien dhe produktivitetin. Suksesi i dy provave katër-ditore të javës së punës në Islandë mund të jetë si një shembull për qeveritë e tjera, thonë analistët.

Më shumë se 2,500 njerëz nëpër 100 vende pune morën pjesë në dy gjykime të mbështetura nga qeveria, duke përfaqësuar afërsisht 1% të popullsisë së vendit në moshë pune.

Punëtorëve iu reduktuan orët e punës nga 40 në 35 orë pa ulje pagese dhe ishin mjaft produktivë sipas analizës së përbashkët të gjykimeve nga institucioni i mendimit për punën e ardhshme në Mbretërinë e Bashkuar Autonomy dhe Shoqata Islandeze e Qëndrueshmërisë dhe Demokracisë.

Rezultatet shtojnë besimin në konceptin e një jave katër-ditore pune pa një ulje të konsiderueshme të pagës, e cila është shtyrë gjithnjë e më shumë si një ilaç për përmirësimin e ekuilibrit të jetës së punës, rritjes së performancës së punonjësve dhe ndihmës së mjedisit.

Gjyqet u filluan nga Këshilli i Qytetit Reykjavik dhe qeveria kombëtare pas lobimit nga grupet e shoqërisë civile dhe sindikatat, të cilat pretenduan se kombi kishte mbetur prapa shumicës së fqinjëve nordikë për sa i përket ekuilibrit të jetës dhe punës.

Gjyqi i parë u zhvillua në kryeqytetin, Reykjavik, nga 2014 në 2019 dhe fillimisht ishin punonjësit e kujdesit për fëmijët dhe qendrat e shërbimit që punuan 35 në javë nga 40. Më pas u zgjerua për tek anëtarët e stafit të bashkisë dhe shtëpitë e kujdesit.

Në gjyqin e dytë të kryer nga 2017 në 2021, 440 nëpunësve civilë nga disa agjenci qeveritare kombëtare iu ul orari i punës.

Përkundër pretendimeve se orari i reduktuar i punës mund të ishte joproduktiv dhe në fakt i çon anëtarët e stafit të punojnë më gjatë, analiza sugjeron që në përgjithësi nuk kishte humbje të përgjithshme të produktivitetit ose cilësisë së shërbimit të ofruar.

Në fakt, ekipet u inkurajuan të punojnë në mënyrë më efikase duke zvogëluar kohën e takimit, duke riorganizuar oraret e tyre dhe duke përmirësuar komunikimin midis departamenteve.

Në përgjithësi gjithashtu kishte një përmirësim të mirëqenies së punëtorëve. Nivelet e perceptuara të stresit në shumë raste ranë, me shumë punonjës që thanë se ndiheshin më pozitivë dhe të lumtur në punë si rezultat i regjimit të ri.

Pjesëmarrësit thonë se orët e reduktuara i mundësonin ata mund të kalonin më shumë kohë duke ushtruar dhe shoqëruar, gjë që në disa raste kishte një ndikim të mirë në punën e tyre. Në vendet e punës ku nuk kishte ndonjë përmirësim të dukshëm të mirëqenies, gjithashtu nuk kishte rënie të dukshme. /tvklan.al

Burimi informacionit @TvKlan: Lexo me shume ne : www.botasot.al

Spread the love

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *