LAJM I FUNDIT/ Nga pronat tek bizneset dhe noterët, Presidenti Meta dekreton tre ligje
metaPresidenti i Republikës, Ilir Meta, ka dekretuar ditën e sotme tre ligje, të cilët kanë të bëjnë me pronat, biznesin dhe noterinë.

Presidenti Meta thote se këto ndryshime ligjore vlerësohen, për aq sa synojnë të realizojnë, zbatimin e rekomandimeve të FATF-së dhe MONEYVAL-it, të cilat kërkojnë që Shqipëria të krijojë mekanizma për sigurimin e një numri sa më të lartë të subjekteve raportuese, që regjistrojnë të dhënat e pronarëve të tyre përfitues.

LIGJET E DEKRETUARA

–        Ligj nr. 6/2022 “PĂ«r disa ndryshime dhe shtesa nĂ« ligjin nr.112/2020 “PĂ«r regjistrin e pronarĂ«ve pĂ«rfitues”, tĂ« ndryshuar”.

–        Ligj nr. 7/2022 “PĂ«r njĂ« ndryshim nĂ« ligjin nr. 9723, datĂ« 3.5.2007, “PĂ«r regjistrimin e biznesit”, tĂ« ndryshuar”.

–        Ligj nr. 8/2022 “PĂ«r disa shtesa dhe ndryshime nĂ« ligjin nr. 110/2018 “PĂ«r noterinĂ«â€â€.

“KĂ«to ndryshime ligjore vlerĂ«sohen, pĂ«r aq sa synojnĂ« tĂ« realizojnĂ«, zbatimin e rekomandimeve tĂ« FATF-sĂ« dhe MONEYVAL-it, tĂ« cilat kĂ«rkojnĂ« qĂ« ShqipĂ«ria tĂ« krijojĂ« mekanizma pĂ«r sigurimin e njĂ« numri sa mĂ« tĂ« lartĂ« tĂ« subjekteve raportuese, qĂ« regjistrojnĂ« tĂ« dhĂ«nat e pronarĂ«ve tĂ« tyre pĂ«rfitues.

Forcimi i standardeve, nĂ« pĂ«rputhje me standardet ndĂ«rkombĂ«tare, qĂ« nxisin zbatimin efektiv tĂ« masave ligjore, rregullative dhe operacionale pĂ«r luftĂ«n kundĂ«r pastrimit tĂ« parave, dhe financimit tĂ« terrorizmit duhet tĂ« jenĂ« prioritet pĂ«r vendin”, thuhet ne njoftimin e Presidences.

© Panorama.al Burimi informacionit @Panorama.al: Lexo me shume: www.botasot.al

Spread the love

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.