Papa Francesku rishikon ligjin për abuzimet seksuale

22:45 01/06/2021

Ati i Shenjte ka vendosur që të ashpërsojë rregullorët për klerikët që kryejnë krime ndaj të miturve

Papa Françesku ka vendosur që të rishikohet ligji në lidhje me abuzimet seksuale brenda kishës. Ati i Shenjtë ka deklaruar se do të ashpërsojë rregulloret për klerikët që abuzojnë të mitur dhe të rritur të pambrojtur, kryejnë mashtrime etj.

Rishikimi i ligjit nisi tĂ« bĂ«hej qĂ« nĂ« 2009 dhe pĂ«rfshin tĂ« gjithĂ« seksionin gjashtĂ« tĂ« Kodit tĂ« Ligjit tĂ« KishĂ«s, njĂ« kod me shtatĂ« libra me rreth 1750 artikuj.  Ky Ă«shtĂ« rishikimi mĂ« i gjerĂ« qĂ« kur kodi aktual u miratua nga Papa Gjon Pali nĂ« 1983.

Papa kujtoi peshkopĂ«t se njĂ« nga qĂ«llimet e kĂ«saj rregulloreje tĂ« re ishte ulja e numrit tĂ« rasteve tĂ« abuzimeve seksuale. Seksioni i ri, qĂ« pĂ«rfshin rreth 80 artikuj nĂ« lidhje me krimin dhe dĂ«nimin,  pĂ«rmban edhe disa ndryshime tĂ« bĂ«ra nĂ« ligjin e KishĂ«s qĂ« nga viti 1983 nga papĂ«t dhe prezanton kategori tĂ« reja.

Abuzimi seksual i tĂ« miturve u vu nĂ«n njĂ« seksion tĂ« ri tĂ« titulluar “Veprat KundĂ«r JetĂ«s NjerĂ«zore, Dinjitetit dhe Lirisë”, nĂ« vend tĂ« “Krimeve KundĂ«r Detyrimeve tĂ« Veçanta”. Ky seksion u zgjerua pĂ«r tĂ« pĂ«rfshirĂ« krime tĂ« reja tĂ« tilla si  posedim tĂ« videove pornografike tĂ« fĂ«mijĂ«ve.

Klan News


TĂ« ngjashme Burimi informacionit @TvKlan: Lexo me shume ne : www.botasot.al

Spread the love

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *