Pfizer-BionTech 91 % efektive ndaj variantit afrikan

[embedded content]

22:10 01/04/2021

Ky Ă«shtĂ« njĂ« faktor kritik pĂ«r tĂ« arritur imunitetin e tufĂ«s dhe t’i japĂ« fund kĂ«saj pandemie

Vaksina COVID-19 e Pfizer Inc dhe BioNTech është rreth 91% efektive në parandalimin e variantit të Afrikës së Jugut. Dozat e kësaj vaksine ofronin 100% mbrojtje në parandalimin e sëmundjes midis pjesëmarrësve, ku një variant i ri i quajtur B1351 është dominues.

Ndërsa shkalla e re e përgjithshme e efikasitetit prej 91.3% është më e ulët se 95% e raportuar fillimisht në Nëntor ku në provë u përfshinë 44,000 persona.

Shefi ekzekutiv i Pfizer Albert Bourla tha se rezultatet e azhurnuara përfshijnë të dhëna për më shumë se 12,000 njerëz të vaksinuar plotësisht për të paktën gjashtë muaj.

TĂ« dhĂ«nat e provĂ«s ofrojnĂ« rezultatet e para klinike qĂ« njĂ« vaksinĂ« mund tĂ« mbrojĂ« nĂ« mĂ«nyrĂ« efektive nga variantet qĂ« qarkullojnĂ« aktualisht, njĂ« faktor kritik pĂ«r tĂ« arritur imunitetin e tufĂ«s dhe t’i japĂ« fund kĂ«saj pandemie pĂ«r popullatĂ«n globale.

EkspertĂ«t kanĂ« frikĂ« se variantet e reja tĂ« COVID-19 nga Afrika e Jugut dhe Brazili mund tĂ« jenĂ« rezistente ndaj vaksinave ekzistuese dhe trajtimit. MĂ« shumĂ« se 300 raste tĂ« variantit tĂ« AfrikĂ«s sĂ« Jugut janĂ« zbuluar nĂ« mĂ« shumĂ« se 25 shtete tĂ« SHBA.

Ata shtuan se në përgjithësi ishte po aq efektive, pavarësisht nga mosha, raca, gjinia apo etnia. Ekspertët kanë bërë të ditur se efektiviteti kundër variantit të Afrikës së Jugut është veçanërisht i rëndësishëm pasi ajo tregoi se vaksina ka të ngjarë të ofrojë mbrojtje efektive në mjediset ku mund të qarkullojnë disa variante të ndryshme të koronavirusit.

Klan News

TĂ« ngjashme Burimi informacionit @TvKlan: Lexo me shume ne : www.botasot.al

Spread the love

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.