Sezoni i ri futbollistik vjen me risi, UEFA lehtëson masat anti-covid për klubet dhe tifozët. Ja deklarata

UEFA ka vendosur që me sezonin e ri të ndryshojë dhe rregullat duke lehtësuar disi masat për klubet dhe gjithashtu për tifozët.

efa

Megjithatë të favorizuar sërish mbeten personat që e kanë kaluar Covid-19 apo që janë vaksinuar plotësisht. Në një deklaratë zyrtare, UEFA bëri me dije ndryshimin e masave në 3 pika, të cilat janë:

  1. TESTIMET

U vendos që të përjashtohen të gjithë individët të cilët janë vaksinuar plotësisht kundër Covid-19 dhe/ose janë shëruar nga COVID-19. Sidoqoftë, është e rëndësishme të theksohet se mbetet brenda përgjegjësisë të ekipit për të verifikuar përpara udhëtimit në çdo vend ndeshje nëse të gjithë individët e vaksinuar dhe/ose të shëruar të ekipit lejohen të hyjnë në vend dhe/ose stadium sipas çdo kërkese të vendosur nga autoritetet kompetente kombëtare/lokale .

Kjo përfshin kontrollimin nëse lloji i vaksinimit të të gjithë individëve të një delegacioni të ekipit pranohet nga autoritetet e vendit që ata do të udhëtojnë për ndeshjen. Në rast se aplikohen kërkesa shtesë për hyrje (p.sh. testimi pas mbërritjes), ekipi është përgjegjës për respektimin e rregullave të tilla, në mënyrë që të jetë në gjendje të hyjë në vendin përkatës dhe të marrë pjesë në ndeshjen përkatëse të UEFA -s.

  1. PRANIA E TIFOZËVE

Duke marrë parasysh rregullat dhe rregulloret e ndryshme të zbatueshme në të gjithë territoret e shoqatave anëtare të UEFA -s, u vendos që të mos zbatohet më MHHRRS, por çdo vendim në lidhje me spektatorët të lihet tek autoritetet kompetente përkatëse. Prandaj, pjesa përkatëse që i referohet pranimit të spektatorëve në Protokollin e UEFA -s është përshtatur në përputhje me rrethanat.

Për më tepër, në përputhje me përshtatjet në Protokoll, blerja e biletave për tifozët e ekipeve vizitore nuk është më i ndaluar. Prandaj, praktikat standarde do të rikthehen, domethënë 5% e kapacitetit të përgjithshëm të lejuar të stadiumit do të rezervohet për tifozët e skuadrës jashtë, në varësi të çdo vendimi në këtë drejtim që bie nën përgjegjësinë e autoriteteve kompetente përkatëse.

  1. Parimet Operative

U vendos që të hiqen kërkesat e distancimit të detyrueshëm në zonat e jashtme të punës, të cilat gjithashtu do të lejojnë që të zhvillohen operacione shtesë të stadiumit dhe mund të lejojë një numër më të madh të transmetimeve dhe mediave që të ndjekin ndeshjet. Të gjitha operacionet e stadiumit megjithatë, si gjithmonë, do të mbeten subjekt i çdo rregulli ose kërkese të vendosur nga autoritetet lokale.

PANORAMASPORT.AL

© Panorama.al Burimi informacionit @Panorama.al: Lexo me shume: botasot.al

Spread the love

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.