SHBA drejt vaksinimit të detyruar anti-covid

12:05 24/08/2021

Pentagoni kusht vetëm vaksina Pfizer që ka marreë autorizim të plotë nga FDA

Pas miratimit tĂ« plotĂ« tĂ« vaksinĂ«s Pfizer nga Administrata e Ushqimit dhe Barnave, duke  e kthyer nĂ« vaksinĂ«n e parĂ« e cila parandalon Covid-19, shumĂ« institucione nĂ« SHBA po shikojnĂ« mundĂ«sinĂ« e bĂ«rjes sĂ« vaksinĂ«s anti-covid tĂ« detyrueshme. 

Presidenti i Shteteve tĂ« Bashkuara, Joe Biden, kĂ«rkoi nga sektori privat dhe qeveritĂ« lokale qĂ« t’i urdhĂ«rojnĂ« punonjĂ«sit e tyre qĂ« tĂ« vaksinohen kundĂ«r koronavirusit.

“NĂ«se jeni udhĂ«heqĂ«s biznesi, udhĂ«heqĂ«s jofitimprurĂ«s, udhĂ«heqĂ«s shtetĂ«ror ose lokal, qĂ« keni pritur miratimin e plotĂ« tĂ« FDA-sĂ« pĂ«r tĂ« kĂ«rkuar vaksinimin, unĂ« ju bĂ«j thirrje qĂ« ta bĂ«ni kĂ«tĂ« tani”, deklaroi Biden, menjĂ«herĂ« pas njoftimit tĂ« FDA-sĂ«.

Pentagoni është institutcioni i parë i cili është duke u përgatitur për përfshirjen e vaksinës në listën e injeksioneve të detyrueshme për personelin ushtarak amerikan. Dhe ky urdhër vlen vetëm për vaksinën e Pfizer e cila ka marrë autorizim të plotë.

Edhe qyteti i Nju Jorkut tha se do tĂ« kĂ«rkojĂ« nga mĂ«suesit dhe stafi i shkollave publike tĂ« vaksinohen kundĂ«r koronavirusit. Po ashtu edhe ZyrtarĂ«t e LuizianĂ«s thanĂ« se nĂ«punĂ«sve civilĂ« do t’u kĂ«rkohej tĂ« vaksinoheshin ose tĂ« pĂ«rballeshin me testime tĂ« rregullta, ndĂ«rsa universitetet nĂ« kĂ«tĂ« shtet thanĂ« se do tĂ« fillonin tĂ« urdhĂ«ronin vaksinimet pĂ«r studentĂ«t.

Pfizer/BioNTech është miratuar për përdorim emergjent që prej 11 dhjetorit të 2020. Ndërkohë që më 23 Gusht ka marrë aprovim të plotë për përdorim për personat mbi 16 vjeç. Në SHBA mbi 204 milionë njerëz vetëm e kanë marrë këtë vaksinë. Veç Pfazier në shtetet e bashkuara përdoren edhe dy vaksina të tjera, Moderna dhe Johnson&Johnson. Edhe Moderna është drejt aprovimit të plotë nga FDA.

Klan News

Burimi informacionit @TvKlan: Lexo me shume ne : www.botasot.al

Spread the love

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.