Skema për të Vjedhur Llogaritë ‘Whatsapp’, Policia kërkon Kujdes

vjedhja e whatsapp

Përdoruesit e paidentifikuar kanë krijuar një skemë për të ‘rrëmbyer’ llogaritë Whatsapp duke regjistruar numrin e telefonit celular të viktimës në një pajisje sikur të ishte numri i tyre dhe më pas duke i dërguar viktimës një kërkesë WhatsApp për të ridërguar kodin gjashtë shifror, me arsyetimin se ishte dërguar gabimisht, ka informuar të hënën specialisten në Sektorin për Hetimin e Krimeve Kompjuterike Suela Bonjaku.

Ky sqarim nga Bonjaku erdhi pasi një sulm ndaj rrjeteve të komunikimit në internet ka filluar kohët e fundit në Shqipëri.

Sidoqoftë, ata njerëz që përjetojnë probleme të tilla duhet të telefonojnë menjëherë Policinë e Shtetit dhe të bëjnë sa më poshtë:

Specialistja për Sektorin e Hetimit të Krimeve Kompjuterike, Suela Bonjaku,
Specialistja për Sektorin e Hetimit të Krimeve Kompjuterike, Suela Bonjaku, 
  • Asnjëherë mos ndani kodin gjashtë shifror me një person tjetër;
  • Vendosni mënyrën e verifikimit me 2 hapa;
  • Mos ndani informacionin personal me ndonjë person tjetër;
  • Kini kujdes nëse merrni telefonata nga biznese ose të huaj;
  • Kini kujdes nëse një kontakt ose një i huaj ju kërkon të ktheni një mesazh të gabuar ose dëshiron t’ju kontaktojë në ndonjë mënyrë.

“Duke qenë se teknologjia përparon çdo ditë dhe mënyra të reja mund të rezultojnë në çdo moment, qytetarët duhet të jenë të vëmendshëm dhe të kujdesshëm për çdo situatë që ata mund të dyshojnë.

Në përfundim, ne sqarojmë opinionin publik se deri më tani, Njësia e Hetimit të Krimit Kompjuterik në Policinë e Shtetit po vazhdon hetimet me rastet e identifikuara në bazë të raporteve të marra nga qytetarët ”, vuri në dukje specialisti i krimeve kibernetike.

Lexo me shume: botasot.al

Spread the love

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *