Smile. al, aty ku shpirti gjen prehjen e shpresës! Platforma e vetme online në Shqipëri – crowdfunding

Nuk ka rëndësi sa dhuroni por sa shpirt ka dhurimi juaj”- Do citonte e madhja Nënë Tereza, simboli i mirësisë dhe mishërimi i dashurisë njerëzore. kulturën e vendit vogël Ballkanik, bamirësia është shfaqur gjithmonë forma ndryshme, duke e bërë Shqipërinë evidentohet për bujarinë e saj. Një traditë kjo e popullit shqiptar ku filozofinëçka është e imja është edhe e jotja” do ta kultivonte dhe trashëgonte ndër breza. Për herë parë donacionet apo siç njihen ndryshe dhurimet, hapura edhe r publikun shqiptar u shënuan dikur rreth fillimeve para viteve ‘90.

Screenshot 2023 08 03 4.48.28 Am
Screenshot 2023 08 03 4.48.28 Am

Organizatat e para joqeveritare, apo ato jofitimprurëse filluan merrni një kuptim rmbajtje e tyre edhe vendin tonë, cilat shpejt do ndërgjegjësonin shoqërinë shqiptare r rolin, format dhe tipologjitë e dhurimit. Misioni i tyre i përbashkët qëndron vlerën dhe dinjitetin e jetës njerëzore, cilat bazohen sigurisht edhe vlerat humanitare shpirtërore. Respektimi i drejtave humane, zhvillimi i qenies njerëzore gjitha dimensionet e saj, krijimi i infrastrukturave integruese shoqëri, janë disa nga kauzat këto organizata mbështesin strategjitë e tyre.

rgjatë dekadave fundit Shqipëri numërohen disa organizata njohura për ndërveprimet e tyre aktive me publikun e gjerë, duke gjetur kështu kanale stimuluese ndërgjegjësimi mbi kauzat cilat impaktojnë shoqërinë e një vendi. Zhvillimet dhe risitë teknologjike, kanë prekur çdo fushë jetës njerëzore. N hov me qasje re organizimin e dhurimeve, tanimë e gjejmë shfaqur edhe forma digjitale, kryesisht nëpërmjet rrjeteve sociale. Ajo bie sy përgjatë kërkimit aktivitetit organizatave (ojf-ve/ojq-ve) është platforma shqiptare Smile.al, e vetmja formatin online, crowdfunding. E themeluar 3 vite parë, kjo platformë e nisi rrugëtimin drejt misionit saj fisnik, e cila i ka shërbyer gjithë shoqërisë shqiptare.

Screenshot 2023 08 03 4.44.54 Am
Screenshot 2023 08 03 4.44.54 Am

Si një mundësi e jashtëzakonshme r mbledhjen e fondeve nga publiku kudo ndodhet botë e është i interesuar r kauza sensitive, Smile.al është një zgjedhje mjaft e volitshme edhe për çdo organizatë Shqipëri për realizuar projekte ndryshme me karakter social. Nëpërmjet faqes internetit programit www.smile.al, dhurimet vihen dispozicion projekteve zbatohen nga organizata jofitimprurëse me histori suksesi dhe eksperience aktivitete tilla, duke shfrytëzuar potencialin e modelit dhurimit “crowdfunding”. Ajo e bën unike embrionin e saj, është filozofia e themeluesve kësaj platforme, cilët e sollën si mënyrën mirë për mobilizuar shoqërinë shqiptare mbi rritjen e humanizimit. Çdokush ka tashmë mundësinë japë një kontribut modest dhe lumturojë një shpirt pret për një dritë shprese. I gjithë proçesi dhurimit është transparent, një tjetër pikë e fortë e kësaj platforme ku çdo rast publiku ka mundësinë monitorojë çdo dhurim het si dhe gjithë implementimin e çdo projekti. Përgjatë kohështrirjes funksionimit Smile.al, janë hapur 3 thirrje dhe janë paraqitur 59 projekte nga organizata ndryshime, nga cilat 23 janë lançuar.

Screenshot 2023 08 03 4.46.17 Am
Screenshot 2023 08 03 4.46.17 Am

Kjo tregon seriozitetin e saj platforme dhe infrastrukturën e lehtë aplikuese për proçeduar dhurimin e çdo kauze. 18 Janë projektet me karakter ndryshëm social cilat janë sponsorizuar dhe implementuar me shumë përkushtim. Numërohen mbi 1000 dhurues cilët, kanë lumturuar jo pak individë dhe familje shqiptare.

Suksesi i platformes Smile.al, qëndron gjithashtu gjithë tiplogjinë komunikuese tësi e saj. Gjuha dhe mesazhi i drejtohet publikut është i thjeshtë, i drejtëpërdrejtë dhe me tone empatike. Fal partnerëve saj ndryshëm potencial, edhe ata mediatik, kjo platformë shumë shpejt do krijonte jehonën e saj si një nga platformat suksesshme Ballkan. Kjo përsa i takon numrit dhuruesve, vlerave dhuruara dhe projekteve implementuara, cilat vazhdojnë njohin rritje vazhdueshme. Smile.al e ka nisur këtë rrugëtim, me besimin për ushqyer altruizmin, si një devocion ndaj nevojave çdokush duhet ndjejë jo formë kushtëzuar. Ndaj sot stafi i platformës Smile.al është falenderues për gjithë mbeshtetësit kanë dhuruar, nga partnerët, oraganizatat, e çdo individ, falë të cilëve është bërë i mundur finalizimi me sukses i shumë projekteve duke sjellë gëzim tek shtresat nevojë. Sot Smile.al numëron mbi 4 milionë shikues cilët, vizitojnë platformën online duke shfaqur jo vetëm kuriozitetin mbi aktivitetin e saj por edhe sensibilizimin e tyre për kontribuar kauza ndryshme.

Përgjatë muajit Korrik platforma është e hapur për gjithë Ojf-të për t’u bërë pjesë e saj nëpërmjet aplikimeve me projekte ndryshme një nga fushat e rcaktuara si: mirëqenie dhe solidaritet, promovim i trashëgimisë kulturore, sipërmarrje sociale, mjedis, edukim dhe trajnime, veprimtari sportive etj. Një mundësi e mirë çdo organizatë operon Shqipëri, bëhet tashmë pjesë e platformës duke aplikuar online deri datën 30 Shtator’23, për vazhduar misionin e përbashkët investimin për ta bërë komunitetin tonë një vend mirë.

Askush nuk u varfërua nga dhurimi, ndaj është dorën tonë bëjmë sot dikë lumtur!

Screenshot 2023 08 03 4.47.24 Am
Screenshot 2023 08 03 4.47.24 Am

Për t’u bërë pjesë e grupit “Balkanweb” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. Grupi Balkanweb


Burimi informacionit @BalkanWeb: Lexo me shume ne :bota sot www.botasot.al

Spread the love

Similar Posts