Sondazhet zhgënjejnë akoma më tepër Laschet, kreu i ‘Forsa’: Rezultati ndryshon vetëm nëse ndodh ndonjë mrekulli

Kreu i Institutit të Kërkimeve ‘Forsa’ i Manfred Guilner, e konsideron zhgënjim për Laschet rritjen e Social Demokratëve (SPD) që pothuajse nuk ka gjasa të ndryshojë.

Sipas sondazhit të fundit nga Instituti Forsa, përqindja e tyre është 19%, dhe ajo e Partisë Social Demokratike (SPD) është 25% .

“Mrekullitë mund të ndodhin gjithmonë dhe votuesit mund të vendosin në minutën e fundit, përveç nëse ata kanë votuar tashmë me letër. Mundësia e një përmbysjeje në favor të Demokristianëve dhe Socialistëve Kristianë po bëhet gjithnjë e më pak,” tha Guilner.

“Një pjesë e rritjes së Partisë Socialdemokrate (SPD) ushqehet nga votuesit potencialë Kristian Demokratë dhe Kristian Socialistë që janë larguar nga Laschet të zhgënjyer”

Kreu i Forsa gjithashtu beson se nuk ka gjasa që shumica e Social Demokratëve dhe të Gjelbërve të arrihet në parlamentin federal (Bundestag).

“Nëse partitë” e tjera “marrin 9%, SPD dhe të Gjelbrit do të duhet të arrijnë së paku 46% së bashku për të arritur shumicën. Për momentin, megjithatë, ne shohim SPD me 25%dhe të Gjelbrit me 17%, pra një total prej 42%. Sipas të dhënave të deritanishme, mendoj se nuk ka gjasa që të Gjelbrit të kenë një ngritje të madhe. SPD gjithashtu mund të ketë arritur në fund të trajektores së saj rritëse.”- shton ai.

(BalkanWeb)

Për t’u bërë pjesë e grupit “Balkanweb” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. Grupi Balkanweb

Burimi informacionit @BalkanWeb: Lexo me shume ne : www.botasot.al

Spread the love

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *