Vaksina COVID-19: Cili vend në Evropë ka imunizuar më shumë njerëz?

vaksinimi

Ekspertët janë të qartë: e vetmja mënyrë për të dalë nga makthi COVID-19 është të vaksinoni sa më shumë njerëz që të jetë e mundur.

Por kush po bën përparimin më të mirë? Këtu ne mbledhim shifrat e fundit për të krahasuar se si po ecin vendet evropiane.

Mbretëria e Bashkuar që udhëheq pjesën tjetër të Evropës
Mbretëria e Bashkuar, e cila miratoi vaksinën e saj të parë COVID-19 në 2 Dhjetor, gati tre javë para BE-së, po garon përpara me imunizimin e njerëzve të saj.

Të dhënat më të fundit tregojnë se vendi ka vaksinuar më shumë njerëz (6.8 milion) – më shumë sesa Gjermania, Italia, Franca dhe Spanja së bashku.

Londra filloi më herët se vendet e tjera të BE por ka miratuar gjithashtu më shumë vaksina sesa blloku me 27 anëtarë.

Kush ka bërë përparimin më të mirë, duke folur relativisht?
Mbretëria e Bashkuar ka administruar më shumë vaksina në përgjithësi, por gjithashtu kryeson tabelën e imunizimeve për frymë.

Brenda BE-së, Malta po udhëheq rrugën për vaksinimet për 100,000 njerëz, e ndjekur nga Danimarka, Sllovenia, Irlanda dhe Spanja.

Lexo me shume: www.botasot.al

Spread the love

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *