Vendpushimi më i madh i skive në Kosovë është i hapur për biznes – por ku janë skiatorët?

brezovica kosove

Një nga atraksionet kryesore turistike të Kosovës është rihapur, por mungesa e turistëve po vë në rrezik të ardhmen e saj.

Ski Resorti Brezovica është destinacioni më i madh dhe më i popullarizuar i skive në Kosovë, i vendosur në Malet e Sharrit. Ashtu si shumë vendpushime të tjera në të gjithë Evropën, Brezovica duhej të mbyllte dyert e saj për sigurinë publike kur koronavirusi goditi kontinentin.

Bora dhe terreni i klasit botëror të ofruara nga kjo faqe Ballkanike tërheq mijëra skiatorë dhe dëborë çdo vit. Zona është e kënaqur për përzierjen e saj të kulturave lindore dhe perëndimore dhe pamjeve të bukura.

Në muajt e fundit, vendpushimi ka ndërmarrë hapa të matur për të rihapur – gjithmonë duke pasur parasysh shëndetin e vizitorëve të tij. Pavarësisht kësaj, gjatë gjithë këtij dimri është parë vetëm gjysma e numrave të tij të zakonshëm – dhe kjo po ndikon në bizneset lokale të cilët mbështeten edhe në turizëm.

“Nëse kjo situatë (me pandeminë) vazhdon, ne nuk mund të mbijetojmë,” tha Ridvan Ademi, një pronar lokal lokali. “Pa asnjë ndihmë financiare nga shteti, ne nuk do të jemi në gjendje të mbajmë për shumë më gjatë.”

Brezovica është veçanërisht e popullarizuar me skiatorë vendas kosovarë, si dhe turistë nga Maqedonia e Veriut dhe Shqipëria.

Lexo me shume: www.botasot.al

Spread the love

Similar Posts