WhatsApp gjobitet 225 milionë Euro

08:20 04/09/2021

Irlanda, selia europiane e Facebook, ka vendosur një gjobë prej 225 milionë eurosh për WhatsApp për shkeljen e ligjeve të BE -së për privatësinë e të dhënave.

Rezultati i një hetimi të nisur në Dhjetor 2018, sanksioni i vendosur fillimisht nga Irlanda u rishikua lart me kërkesë të organeve rregullatore evropiane. Komisioni Irlandez i Mbrojtjes së të Dhënave (DPC) është kryesisht përgjegjës për mbikëqyrjen e respektimit të Kartës së BE -së për të Drejtat e të Dhënave GDPR.

Aplikacioni i mesazheve nuk do tĂ« kishte “pĂ«rmbushur detyrimet e tij tĂ« transparencĂ«s” nĂ« lidhje me komunikimin me pĂ«rdoruesit pĂ«r pĂ«rdorimin e tĂ« dhĂ«nave.

“Ne nuk pajtohemi me vendimin e sotĂ«m pĂ«r transparencĂ«n qĂ« u siguruam njerĂ«zve nĂ« 2018 dhe dĂ«nimet janĂ« plotĂ«sisht joproporcionale. Ne do tĂ« apelojmĂ« kundĂ«r kĂ«tij vendimi”, Ă«shtĂ« komenti mbi gjobĂ«n e vendosur nga Irlanda nga njĂ« zĂ«dhĂ«nĂ«s i WhatsApp, i cili thekson se si platforma â€œĂ«shtĂ« e pĂ«rkushtuar pĂ«r tĂ« siguruar njĂ« shĂ«rbim tĂ« sigurt dhe privat”.

Klan News


TĂ« ngjashme “”Burimi informacionit @TvKlan: Lexo me shume ne : www.botasot.al “”

Spread the love

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *